Κρεμ Ανγκλέζ

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 φλυτζάνι γάλα
3 κρόκους
1 κουταλιά ζάχαρη
1 βανίλια

Εκτέλεση

της Χρύσας Παραδείση

Ζεματάμε σε bain-marie 1 φλυτζάνι γάλα. Χτυπάμε 3 κρόκους με μια γεμάτη κουταλιά ζάχαρη. Ρίχνουμε το γάλα τμηματικά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς επάνω από ζεστό νερό, ωσότου η κρέμα πήξει ελαφρά για 7 – 8 λεπτά.
Την αποσύρουμε από το ζεστό νερό, την κρυώνουμε, προσθέτουμε τη βανίλια και την παγώνουμε.

*Αν η Κρεμ Ανγκλέζ παραβράσει ή κόψει, τη βάζετε σε λεκάνη με κρύο νερό και τη χτυπάτε με τις ρόδες που χτυπάμε τα αυγά. Θα γίνει λεία αλλά όχι πολύ πηκτή. 

Share