Συκώτι με κόκκινα σταφύλια

Υλικά

1–2 κουταλιές αλεύρι
αλάτι και μαυροπίπερο
450 gr. συκώτι αρνίσιο ή μοσχαρίσιο, κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί ή από βατόμουρο
250 ml ζωμός κότας
150 gr. κόκκινα ή μαύρα σταφύλια, χωρίς τα κουκούτσια
φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός, για το γαρνίρισμα
ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εκτέλεση

Ανακατώστε σ’ ένα πιάτο το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Βουτήξτε το συκώτι στο μείγμα, φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα. Ζεστάνετε 1 κουτάλι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και ψήστε το συκώτι για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά. Κρατήστε το στην άκρη.

Λιώστε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στο ίδιο τηγάνι, μέχρι ν’ αρχίσει να κοχλάζει. Στη συνέχεια, ρίξτε τη ζάχαρη και το ξύδι, ανακατώστε καλά και προσθέστε το ζωμό. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε τα σταφύλια κι αφήστε τα για 4–5 λεπτά. Ξαναβάλτε το συκώτι στο τηγάνι κι αφήστε το για 1–2 λεπτά, περιχύνοντάς το με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με το μαϊντανό. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top