Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Aντιγήρανση προσώπου ,καταπληκτική

4/2008
 

Σε αντίθεση με την άποψη ότι η ηλικία φαίνεται από τις ρυτίδες στό πρόσωπο και τό σώμα  ,η ηλίκια φανερώνεται από την χαλάρωση των μυών της επιδερμίδας του προσώπου .Εδώ θα επικεντρωθούμε σε ασκήσεις για συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου και θα αναφερθούμε στην μέθοδο λείανσης ρυτίδων που είναι γνωστή και ως σιδέρωμα και διαβάσαμε  για αυτήν πρώτη φορα στην Ελληνική βιβλιογραφία στο βιβλίο της Πόπης Παναγή ,μυστικά  αντιγήρανσης του  προσώπου .
Εννοείται ότι η σωστή διατροφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εμφάνισής μας ,όμως οι ασκήσεις και η καθημερινή λείανση ρυτίδων θα σας χαρίσει από την πρώτη κιόλας μέρα ένα πιό φρέσκο και ζωντανό πρόσωπο .
ΠΟΤΕ ΚΆΝΟΥΜΕ τις ασκήσεις και την λείανση ρυτίδων
.
Αφού έχουμε καθαρίσει καλά το πρόσωπο ,διαβάστε σχετικό άρθρο μας για τον καθαρισμό ,μην ξεχνώντας  να ξεβγάλετε το πρόσωπο ιδανικά 20 φορές με νερό και αφού βάλουμε τονωτική λοσιόν με φυσικά μέσα ή εμπορίου ,ξεκινάμε την λίπανση του δέρματος με κρέμα .Αφού βάλουμε κρέμα ξεκινάμε τις ασκήσεις και την λείανση ,ποτέ χωρίς κρέμα .

ΛΙΓΑ ΛΌΓΙΑ ΓΙΑ Τις ΚΡΕΜΕΣ

Σύνφωνα με τις τελευταίες έρευνες προιόντα που περιέχουν αντιοξειδωτικά στοιχεία κυρίως των τριών βιταμίνων Α,C και Ε καταπολεμούν την γήρανση και καλυτερεύουν την σύσταση της επιδερμίδας .Οι κρέμες θα πρέπει εκτός από αντιοξειδωτικά στοιχεία να περιλαμβάνουν και λιπαντικά οξέα ,καθώς η μόλυνση του περιβάλλοντος προκαλεί οξείδωση στα κύτταρα ,καταστροφή του κολλαγόνου και απώλεια των εκκρίσεων των φυσικών λιπαντικών οξέων .Βάζετε κάθε  πρωί  κρέμα ενυδάτωσης και αντηλιακή .
Διαβάστε το άρθρο μας για τις κρέμες για να δοκιμάσετε την κρέμα από βιταμίνη Α και C που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με ανάμιξη των δύο συστατικών που θα αγοράσετε από το φαρμακείο  σας .Η συνύπαρξη των βιταμινών A ,C και Ε αλλά και τις κάθε μίας μεμωνομένα, ανάλογα με τις ανάγκες τις κάθε επιδερμίδας ,είναι ότι καλύτερο για την μάχη μας με το χρόνο .Το ΑΡΙΣΤΟΝ ,θεωρείται εξαιρετικό αντιγηραντικό γιατί το 50% της συνθεσής του είναι φοινικέλαιο ,η πλουσιότερη πηγή βιταμίνης Ε έτσι το προτιμούμε σε οτιδήποτε προορίζεται για ψήσιμο ..Η βιταμίνη C εκτός από την ανανεωτική δράση της βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της E ,που διατηρεί την υγρασία στους ιστούς και ελέγχει και αυτή τις ελεύθερες ρίζες που οξειδώνουν τα κύτταρα .Η βιταμίνη Α  αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου .
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τις κρέμες εμπορίου με βιταμίνη Α και Ε ,σπάζοντας την κάψουλα Ε ή βάζοντας Α από το σωληνάριο μέσα στό βαζάκι της κρέμας και  ανακατεύοντας τα συστατικά  με κουταλάκι .
ΛΕΙΑΝΣΗ ΡΥΤΊΔΩΝ

Η  λείανση είναι αποτελεσματική και χωρίς τις ασκήσεις για τους μύες ,αν και θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα αν κάνετε παράλληλα και τα δύο.
Μετά τον καθαρισμό και την καλή ενυδάτωση κάθε πρωί ή βράδυ κάνουμε λείανση γραμμών .Με την βοήθεια ενός κουταλιού ,με το κυρτό μέρος του και αφού το  βουτήξουμε σε μέτρια ζεστό νερό πιέζουμε ελαφρά ,χωρίς να τραβάμε με διακεκομμένες ημικυκλικές κινήσεις τα σημεία που θέλουμε να λειάνουμε .Για τις γραμμές στο μέτωπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγάλο κουτάλι ,ενώ για τις γραμμές στα μάτια και ανάμεσα από τα φρύδια ,χρησιμοποιούμε μικρό .Καλό είναι να έχετε ένα ποτήρι με μέτρια ζεστό νερό δίπλα σας για να βουτάτε τα κουτάλια σας  όσο  κάνετε λείανση, για να μην έχετε την βρύση να τρέχει .Λειάνετε τα σημεία που έχουν περισσότερη ανάγκη κάνοντας  επιθεώρηση του προσώπου σας προηγουμένως στον καθρέπτη σας .Κατά την διάρκεια της λείανσης υγραίνουμε συχνά τα κουτάλια που χρησιμοποιούμε ,φροντίζοντας το νερό να είναι  πάντα μέτρια ζεστό.
Θα αγαπήσετε αυτήν την απλή μέθοδο και τα ορατά της αποτελέσματα από την πρώτη κι όλας μέρα .Τις σωστές κινήσεις λείανσης για την κάθε περιοχή μπορείτε να διαβάσετε στις ασκήσεις ,αν και όπως και να τις κάνετε θα έχετε καλά αποτελέσματα .Εννοείται ότι οι κινήσεις στο πρόσωπο γίνονται ελαφρά και πρός τα πάνω και προς τα έξω .
Με αυτήν την μέθοδο  η ανανέωση της επιδερμίδας σας  επιτυγχάνεται με τον συνδιασμό θερμοκρασίας ,υγρασίας (νερό στόκουτάλι) ,πίεσης (το κουτάλι )και ενυδάτωσης (κρέμα).
ΑΣΚΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Μην ξεχνάτε να βάλετε κρέμα πριν τις ασκήσεις και αν είναι δυνατόν ψεκάστε το πρόσωπο με spray νερού ή βρασμένο νερό .Κάνετε τις ασκήσεις μπροστά στον καθρέπτη μέχρι να τις απομνημονεύσετε και αφού έχετε επισημάνει τα σημεία που πρέπει να γυμνάσετε ..Συγκεντρώστε την σκέψη σας στο σημείο που κάνετε την άσκηση .Οι ασκήσεις δεν πρέπει να γίνονται πολύ δυνατά  και πρέπει να γίνονται όταν είστε ξεκούραστοι ή πριν τον ύπνο . .Μετά τις ασκήσεις χαλαρώνετε το πρόσωπο .
Είναι καλό να  εκτυπώσετε το εγχειρίδιο ,πριν μάθετε απ έξω τις ασκήσεις .

Άτομα με εμπειρία στις διατάσεις και την γυμναστική θα κάνουν τις ασκήσεις πιό εύκολα .Οι υπόλοιποι πρέπει να καταλάβουμε με ένα παράδειγμα τι σημαίνει ισομετρική άσκηση .
Σηκώστε και κατεβάστε αμέσως το χέρι σας .Δεν παρουσιάζει κανένα βαθμό δυσκολίας .
Τώρα δοκιμάστε να κατεβάσετε πολύ σιγά το ίδιο χέρι .Εκεί βρίσκεται το μυστικό ,στον τρόπο που λειτουργούν οι αντιστάσεις των μυών όταν δουλεύονται ισομετρικά δηλαδή ελεγχόμενα και αργά .Επανέλθετε στην αρχική θέση μετά την άσκηση πάντα  αργά .
Καλό είναι να κάνετε τις ασκήσεις μέρα παρά μέρα ,όμως ακόμα και αν κάνετε τις ασκήσεις που επιλέξατε μία φορά την εβδομάδα θα έχετε καλά αποτελέσματα .Μην ξεχνάτε ότι η επιδερμίδα προσαρμόζεται στην κατάσταση των μυών που την υποβαστάζουν , έτσι ώστε σε όσο καλύτερη κατάσταση βρίσκονται οι μύες ,τόσο καλύτερη και ροδαλή να φαίνεται η επιδερμίδα σας .Η άσκηση τονώνει την κυκλοφορία και ανανεώνει τα κύτταρα .

 

Ασκήσεις Αντιγήρανσης Προσώπου


 
Άσκηση για τα  επάνω βλέφαρα    
Μια περιοχή που χρειάζεται άσκηση όταν το δέρμα αρχίζει να πέφτει .   
Ανοίγετε και κλείνετε τα μάτια μερικές φορές  την ημέρα  όσο το δυνατόν  πιό αργά ,για να τονώσετε την κυκλοφορία .Η άσκηση  γίνεται χωρίς να κουνάτε το κεφάλι ,κινόντας τα βλέφαρα πολύ αργά προς τα επάνω  τρείς φορές και στην συνέχεια πρός τα κάτω αργά για άλλες τρείς φορές .Στη συνέχεια  ,προσπαθήστε να τα κλείσετε ,σουφρώνοντάς τα σαν να θέλετε να  κοιτάξετε την μύτη σας .Κρατήστε έτσι για 2 δευτερόλεπτα  και επιστρέψατε στην αρχική θέση .Επαναλάβετε 3 φορές . 
 
Άσκηση για κάτω από τα μάτια    
Σουφρώνετε τα μάτια σας  σαν να κοιτάτε την μύτη και κρατάτε για 2 δευτερόλεπτα αφήνοντας  πολύ αργά  προς το μέρος των κροτάφων Πρέπει να αισθάνεστε την κίνηση .Επαναλάβετε 3 φορές .   
Λείανση  για κάτω από τα μάτια    
Με μικρό κουταλάκι και αφού έχετε λιπάνει την περιοχή ,αρχίζοντας από την εσωτερική γωνία του ματιού πιέζετε  ελαφρά ,χωρίς να τραβάτε το δέρμα και συνεχίζετε πιέζοντας διακεκομμένα και συνεχίζετε προς την εξωτερική γωνία .Επαναλάβετε 3 φορές .   
 
 
Άσκηση για τον λαιμό    
Με κλειστό στόμα ,σηκώστε το κεφάλι σας αργά προς την οροφή ,κρατειθείτε σε αυτήν την θέση μετρώντας μέχρι το 8 .Πολύ αργά γυρίστε στην αρχική σας θέση και στην συνέχεια πάλι πολύ αργά γυρίστε δεξιά και αριστερά .Επαναλάβετε την άσκηση 3 φορές.   
Λείανση για τον λαιμό    
Με μεγάλο κουτάλι που έχετε υγράνει πολύ καλά ,η περιοχή του λαιμού χρειάζεται και πολύ καλή ενυδάτωση και καλή ύγρανση του κουταλιού ,λειαίνεται από την βάση του λαιμού και προς τα πάνω και μετά πλαγίως αριστερά δεξιά μέχρι το σαγόνι .Επαναλάβετε 3 φορές  
 
.Άσκηση για οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο    
Τοποθετήστε τα χέρια σας  στο μέτωπο και με απαλές και διακεκομένες κινήσεις πιέζετε ελαφρά προς τα μέσα και προς τους κροτάφους .   
Λείανση  για οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο    
Με μεγάλο κουτάλι που έχετε υγράνει <σιδερώνετε >τις γραμμές ίσια και πρός τα έξω ,Μετά ίσια και πρός τα πάνω .Επαναλάβετε 6 φορές . 


Άσκηση για την περιοχή μεταξύ των φρυδιών    
Με αυτήν την άσκηση θα καλυτερεύσουμε τις γραμμές ανάμεσα στα φρύδια .   
Κρατήστε το επάνω μέρος της μύτης με τα δύο πρώτα δάκτυλα του κάθε χεριού σας και από τις δύο πλευρές της μύτης .Πιέστε ελαφρά πρός τα έξω και πρός τα πάνω .Επαναλάβετε 3 φορές    

Λείανση για την περιοχή μεταξύ των φρυδιών   
Με πολύ μικρό κουταλάκι που υγραίνετε συχνά όπως πάντα στην λείανση ,πιέστε ελαφρά από το μέσο της μύτης και ως τις γραμμές που δουλεύετε και λίγο έξω από αυτές .Επαναλάβετε 3 φορές 

Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend