500γρ ARISTON, Bούτουρο τύπου Κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου 2 φλ. ζάχαρη 3 αυγά 1/2 φλ. κρέμα σαντιγί 2 βανίλιες 4 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γλ. σόδα 7–8 φλ. αλεύρι Γ.Ο.Χ 1 αυγό για το άλειμμα, σουσάμι ή ψιλοκομμένο αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Υπέροχα Πασχαλινά Κουλουράκια της κας Μαρίτσας Λουκάτου
Προετοιμάζουμε τα υλικά μας ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο σκεύος το αλεύρι τη βανίλια, το Μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάμε μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, ώστε να γίνει σαντιγί. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το ARISTON, Bούτουρο τύπου Κερκύρας με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά και να γίνουν αφρός. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και στην συνέχεια την κρέμα σαντιγί και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού σιγά-σιγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι και γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα να «ξεκουραστεί για 5 με 10 λεπτά Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε μικρές διπλές ή τριπλές πλεξούδες και τοποθετούμε αραιά σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Χτυπάμε ελαφρά ένα αυγό και αλείφουμε με πινέλο τα κουλουράκια μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ψιλοκομμένο φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 14 με 16 λεπτά. Καλή Επιτυχία!!!