Κουραμπιέδες, Αυθεντική Συνταγή

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 gr. ζάχαρη κρυσταλλική

680 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά σόδα

2 κρόκους αυγών

½ κ.γ. Bak­ing Powder

100 ml Cognac

2 βανίλιες

400 gr. αμύγδαλο

ανθόνερο και άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Η καταπληκτική αυτή συνταγή, παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΕΛΕΝΗ τα Χριστούγεννα του 2017 από την Chef Εύα Παρακεντάκη. Ας δούμε τα μυστικά της:

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα καβουρντίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε στο γουδί, θέλουμε ένα χοντροκομμένο αμύγδαλο.

Βάζουμε το σύρμα στο mix­er μας και χτυπάμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, μέχρι να αφρατέψει πέριπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και εξακολουθούμε να χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ μας. Ψεκάζουμε μία φορά τη ζύμη με ανθόνερο. Πρώτα το Cognac, στο οποίο μέσα έχουμε τη σόδα  και στη συνέχεια τους κρόκους αυγών. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βγάζουμε  το σύρμα και βάζουμε το γάντζο στο mix­er. Ξεκινάμε το ζύμωμα σε χαμηλή ταχύτητα και πρώτα ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το Bak­ing Pow­der και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Φτιάχνουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Κάνουμε ότι σχήμα μας αρέσει με το χέρι ή με κάποιο Χριστουγεννιάτικο κουπ-πατ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα πάνω-κάτω στους  170°C για 15 λεπτά, ένα-ένα ταψί. Τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους ραντίζουμε  με ανθόνερο και τους ραντίζουμε με άχνη ζάχαρη. Τους αφήνουμε για κάποιες ώρες  και τοποθετούμε σε μία πιατέλα και σε κάθε στρώση αχνίζουμε λίγο ακόμη. 

Share