1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γρ αλεύρι ολικής 3 φακελάκια μαγιά 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι 2 φλυτζάνια ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας μέλι 1 φλυτζάνι τσαγιού με 2/3 ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και 1/3 ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ 1 κουταλιά γλυκού γεμάτη κανέλλα 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μαστίχα 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαχλέπι κοπανισμένο νερό όσο πάρει.
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αλεύρια αλεσμένα στο κάδο της κουζινομηχανής. ( Αν δεν έχουμε μεγάλο κάδο σε μια λεκάνη όπου θα ζυμώσουμε στο χέρι).
Με το ένα φλυτζάνι ζάχαρη λιώνουμε τη μαστίχα στο multi.
Προσθέτουμε την μαγιά, το μπέικιν, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη με τη μαστίχα, την κανέλλα και το μαχλέπι.
Σε μια κούπα χλιαρό προς το ζεστό νερό διαλύουμε το μέλι και ρίχνουμε σιγά – σιγά ζυμώνοντας.
Στη συνέχεια συνεχίζουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε μία ζύμη που πλάθεται εύκολα. Προσθέτουμε το αλάτι.
Τέλος ρίχνουμε το χλιαρό και ελαφρώς λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με το λάδι και έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Λαδώνουμε ένα ταψί 36 εκ. και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη.
Την απλώνουμε με τα δάχτυλα να ισιώσει η επιφάνεια. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει.
Αφού φουσκώσει, αλείφουμε με ένα πινέλο τον άρτο μου με λίγο χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις για περίπου 60 — 70′, να ροδίσει η επιφάνεια.