Kρέπες με σπανάκι

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη :

200 gr. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
375 ml γάλα
3 αυγά

Υλικά για τη γέμιση:

1 κιλό σπανάκι
100 gr. μπέικον ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 αυγά
½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 φλυτζάνι κασέρι ή Gou­da
½ φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλυτζάνι κρεμμυδάκι φρέσκο
½ φλυτζάνι άνηθο
αλάτι, πιπέρι
¾ φλυτζανιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα υλικά της ζύμης και ρίχνουμε μία μεγάλη κουταλιά, τηγανίζοντας σε ειδικό σκεύος για κρέπες και γυρίζοντας μία φορά την κάθε κρέπα. Φυλάμε τις κρέπες και σκεπάζουμε με πετσέτα .
Αφού ζεματίσουμε το σπανάκι, το σωτάρουμε στο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με το μπέικον, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και γεμίζουμε τις κρέπες.

Τις αραδειάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο με  ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ pyrex και τις περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος, πασπαλίζοντας με κασέρι ή Gou­da. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά . 

Share