Πατάτες με Sauce Μουστάρδας

Υλικά

1 κιλό πατάτες
4 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 κουταλιές μουστάρδα
3 κουταλιές μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές καυτό νερό
1 κύβο λαχανικών
5 κουταλιές λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στο mix­er το καυτό νερό, τον κύβο λαχανικών και προσθέτουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά.

Πλένουμε τις πατάτες, κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε στο Pyrex, περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκεπάζουμε το Pyrex με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.

Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή με baby πατάτες-στρογγυλές, που δε θα καθαρίσουμε παρά θα πλύνουμε πολύ καλά και θα τρίψουμε επίσης πολύ καλά με ειδικό βουρτσάκι για πατάτες. Θα κόψουμε την κάθε πατατούλα στα δύο και θα τις βάλουμε στο Pyrex μας με τη φλούδα. Έτσι οι πατάτες κρατούν όλες τις βιταμίνες τους και εκτός από εύγευστες, μας κάνουν καλό. Τα υπόλοιπα υλικά που χτυπάμε στο mix­er, παραμένουν τα ίδια. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top